Dobre spísaná a kontrolovaná zmluva právnikom má svoju váhu


Keby sme usporiadali anketu, v ktorej sa pýtame právnikov, ktoré prípady riešia so svojimi klientmi najčastejšie, možno by sme sa dozvedeli zaujímavé odpovede. Tie sa pochopiteľne môžu aj významne líšiť, ale mnoho právnikov v oblasti advokácie sa zhodne na tom, že častými prípadmi ich pracovného nasadenia je spisovanie alebo kontrola rôznych listín. Najčastejšie ide o zmluvy a zmluvné dojednania medzi veriteľmi a dlžníkmi, zmluvy o prenájme, predaji a kúpe nehnuteľností, zmluvy o predaji vozidiel a spotrebného tovaru, leasingové zmluvy, zmluvy o dielo pri rekonštrukcii a výstavbe rodinných sídiel či bytov, licenčné zmluvy, zmluvy o poskytovaní rôznych služieb a tiež zmluvy o preprave predmetov.

spísanie zmlúv

Ľudský život je zmluvami vyslovene špecifikovaný a môžeme smelo vyhlásiť, že ak máte všetko okolo seba zmluvne ošetrené od A do Z počnúc bývaním cez váš automobil a končiac zamestnaním či podnikateľskou činnosťou, môžete ešte len pokojne spať. Čím lepšie je všetko zmluvne ošetrené, tým menej stresu a stres – to je v súčasnej dobe najnebezpečnejší faktor, ktorý pôsobí na naše zdravie.

advokátska kancelária

S právnikom proti stresu – prezieraví ľudia dobre vedia, že dobre spísanú akúkoľvek zmluvu dostanú skôr od právnika z Bratislavy, než od kohokoľvek bez právneho vzdelania. Iste, že právnik tiež nemusí byť vševedúci, ale je to jeho profesia a zameranie a dokáže si zistiť to, čo nevie, a overí si informácie, s ktorými si nie je vo svojich úvahách istý oveľa lepšie, než ktokoľvek iný.

Zmluva navrhnutá, spísaná či kontrolovaná právnikom má spravidla všetky potrebné ustanovenia a pre vás to potom znamená pokojnejší život bez stresu, pretože máte v ruke spôsob krytia, ktorý má potrebnú váhu aj na súde. A práve súdne spory bývajú veľmi stresujúce hlavne vo chvíli, keď sa nemáte o čo oprieť, alebo vaša opora postráda stabilitu a čoskoro sa zrúti. Dôverujte teda radšej advokátom, ktorí majú za sebou už štyridsať rokov praxe, a s ktorými je pravdepodobné, že vaše zmluvy budú mať náležitú podobu.