Vlasy sú korunou krásy

Vlasy sú korunou krásy a je to naozaj pravda. Za dlhými, zdravými a lesklými vlasmi je kopec úsilia majiteľa. O zdravie vlasov sa treba náležite starať. Okrem správnej výživy potrebujete aj niečo navyše. Všetci dobre vieme, akú výživu vlasy k dobrému rastu a pevnosti potrebujú. Vitamíny skupiny B sú pre ne ideálnym doplnkom. Nesmiete ale zabúdať ani na pitný režim. Naše telo je z viac ako 70% tvorené vodou. Je preto jasné, že pre lesklé vlasy potrebujeme denne prijať aspoň 1,5 až 2 litre vody. V letných mesiacoch by sa jej príjem mal vyšplhať až k 2,5 litra. Ideálne je zaradiť viac sezónnej zeleniny a ovocia. To je tá ideálna výživa pre naše vlasy.

vlasy

Pozor si treba dať aj na to, akou vodou vlasy umývame. Príliš tvrdá voda vlasom škodí. Časom sa stávajú krepovité a strácajú svoj lesk. Ak spozorujete vodný kameň na sprchovom kúte alebo batériách oveľa častejšie než by ste chceli, je dosť možné, že máte tvrdú vodu. Tá vôbec vlasom nesvedčí. Pozor si treba dať aj na vodu v bazénoch a aquaparkoch. Obsah chlóru vo vode je vyšší. Preto je na mieste po kúpaní sa v bazéne, doma dopriať vlasom poriadny kúpeľ a výživnú masku.

vlasy bez lupín

Prekrvte pokožku hlavy a podporte tak rast nových vlasov a lepšiu výživu pre vlasy od korienkov po končeky. Sóda bikarbóna na vlasy je ideálnym riešením. Niekedy k dosiahnutiu skvelých výsledkov, nepotrebujete drahé prostriedky alebo kozmetiku. Sóda bikarbóna je jemná a šetrná. Napráva nepomer Ph pokožky hlavy. Navyše masážou pri kúpeli prekrvíte vrstvy pokožky a tie tak budú môcť ku korienkom dopraviť oveľa viac živín a tekutín, pre ich rýchlejší rast. Je to celkom jednoduché. Pridajte do šampónu trochu sódy a jemne masírujte pokožku hlavy. Menej je niekedy viac – preto zbytočne netlačte. Kúpeľ je príjemná vec a ani masáž by nemala byť,,nasilu,,. Po masáži stačí vlasy poriadne vypláchnuť. Hotovo!